فیشینگ یک اقدام مجرمان اینترنتی یا کلاهبرداران برای سرقت اطلاعات حساس افراد (اطلاعات مالی، اطلاعات ورود به سیستم، اطلاعات قابل شناسایی شخصی) از طریق استفاده از ابزار هک و فیشینگ است.
معمولاً شخصی که پشت حمله فیشینگ قرار دارد سعی می کند به عنوان شخصیتی از مقام (بانک، پلیس، شعبه دولت) یا شخص نزدیک به قربانی (دوست، بستگان دور یا نزدیک یا آشنای قدیمی) ظاهر شود.
اقدامات فیشینگ را می توان از طریق تلفن انجام داد، اما – امروزه – مجرمان اینترنتی و کلاهبرداران استفاده از ایمیل، برنامه های پیام رسان و پیام های متنی را ترجیح می دهند مردم را فریب داده و اطلاعات شخصی / مالی خود را فاش کنند، با کلیک بر روی پیوندهای مخرب (که آنها را به یک وب سایت فیشینگ منتقل می کند)، یا بارگیری پیوستهای آلوده به بدافزار (که می تواند حاوی keylogger، spyware یا ویروس باشد).
واضح ترین علامتی که شما توسط کلاهبرداری فیشینگ مورد هدف قرار می گیرید این است که پیام ناخواسته ای دریافت می کنید که سعی می کند ادعا کند این پیام از طرف شخص نزدیک به شما یا شخصی که دارای مقام قدرت است (مدیر حساب از بانک شما، افسر پلیس، وکیل، یک فناوری پشتیبانی فناوری اطلاعات از شرکتی که از خدمات آن استفاده می کنید و غیره).
اگر موارد زیر را مشاهده کردید تشخیص اینکه آیا با یک ایمیل فیشینگ روبرو هستید آسان است:
برخی از پیام ها ممکن است حاوی بسیاری از اشتباهات دستوری باشد، در حالی که پیامهایی که سعی در جعل هویت از مشاغل و م officialسسات رسمی دارند ممکن است بعضی اوقات دارای چند خطا باشد. همچنین، این پیام با نام شما، بلکه با چیزی عمومی (مانند “کاربر عزیز”) مخاطب نخواهد بود. اگرچه ممکن است همیشه اینگونه نباشد – به عنوان مثال پیام های نهنگ می توانند بخوبی نوشته و تحقیق شوند.
آدرسی که پیام را از آن دریافت می کنید به وضوح سعی در جعل هویت یک آدرس ایمیل قانونی دارد (“message@paypal.org” به جای “service@intl.paypal.com”).
پیام لحنی بسیار پرخاشگرانه و فشار آور دارد و سعی در تحت فشار قرار دادن شما برای تصمیم گیری سریع دارد.
اگر پیام را بین نقل قول ها در Google کپی کنید، انجمن هایی را پیدا می کنید که مردم می گویند کلاهبرداری است.
این ایمیل حاوی پیوندهای کوتاه شده یا پیوست های عجیب و غریب است (فایلی که ادعا می کند یک سند Word است و به .exe ختم می شود).
فرستنده اصرار دارد که شما باید اطلاعات شخصی و مالی را در اختیار آنها قرار دهید. در غیر این صورت، ممکن است فرستنده از شما پول بخواهد.
علاوه بر پیام ها، شما همچنین باید نحوه تشخیص یک وب سایت فیشینگ را بیاموزید. به طور معمول، معیارهای زیر را دارد:
نام دامنه کمی یا جدی غلط املایی خواهد شد (به عنوان مثال PaiPal به جای PayPal).
درست قبل از نوار URL هیچ نماد قفل سبز وجود نخواهد داشت. اگر وجود داشته باشد، فقط برای نشان دادن یک قفل سبز می تواند کمی تغییر کند، در حالی که در واقع چیز دیگری است.
آدرس URL به جای “https” با “http” شروع می شود.
این وب سایت شامل تبلیغات سایه دار و پیام های پاپ آپ خواهد بود.
آدرس کل URL سایه دار به نظر می رسد – “signin.paypal.com@24.18.234.1.” به جای فقط “paypal.com/signin”.
به غیر از این، نشانه واضح دیگری از تلاش فیشینگ این است که اگر از کسی تماس بگیرید که ادعا می کند از طرف نیروی پلیس، دولت یا بانک شما است، می خواهید با متجاوزانه شما را متقاعد کند که پول را به یک حساب بانکی ارسال کنید، یا افشای آن اطلاعات شخصی و مالی
چگونه از خود در برابر فیشینگ محافظت کنیم
سعی کنید از برنامه های افزودنی مرورگر ضد فیشینگ Standford استفاده کنید.
همیشه از یک برنامه ضد ویروس / ضد نرم افزار قوی استفاده کنید و آن را به روز نگه دارید. همچنین، هر زمان که می توانید جدیدترین به روزرسانی ها را برای سیستم عامل خود نصب کنید.
به هر پیام فیشینگ ممکن است پاسخ دهید پاسخ ندهید. فقط آنها را نادیده گرفته و حذف کنید.
اگر قوانین کشور شما تلاشهای فیشینگ را پوشش می دهد، با مقامات تماس بگیرید.
احراز هویت دو عاملی یا چند عاملی را در همه حسابهایی که از آن پشتیبانی می کنند روشن کنید. به این ترتیب، حتی اگر بخواهید در یک کلاهبرداری فیشینگ اعتبار ورود به سیستم خود را از دست بدهید، مجرم سایبری برای ورود به سیستم همچنان به کدی که توسط برنامه در تلفن شما ایجاد شده نیاز دارد.
موس خود را بر روی هر پیوندی که از طریق ایمیل دریافت می کنید قرار دهید تا ببینید آیا به آدرس سایه ای منجر می شوند.
روی پنجره های بازشو یا تبلیغاتی که به طور تصادفی باز می شوند کلیک نکنید – چه در دستگاه خود و چه در یک وب سایت.
همیشه بخاطر داشته باشید که بانکها (و سایر مشاغل مورد مشتری) به طور معمول از شما اطلاعات حساس (مثلاً شماره کارت اعتباری شما) را نمی خواهند.
آرامش خود را حفظ کنید حتی اگر یک ایمیل سعی در ترساندن یا نگرانی شما دارد.
در آخر، اگر هرگز به یک وب سایت فیشینگ ختم شدید، مرورگر را ببندید یا gibberish را در قسمت های نام کاربری و رمز ورود وارد کنید.
امروزه اینترنت تقریباً بخشی از زندگی هر کس است، تهدیدهای امنیتی آنلاین بیش از هر…
در جهانی که حملات سایبری و نقض داده ها در حال افزایش است، پیروی از…
ویروس کامپیوتری چیست؟ آیا VPN از شما در برابر ویروس ها محافظت می کند؟ حملات…
با افزایش حملات بدافزار طی 10 سال گذشته، و تعداد کل بدافزارها در حال حاضر…
با تعداد کل کاربران اینترنت نزدیک به 4 میلیارد نفر، جهان بیش از هر…
در جهانی که تقریبا هر 39 ثانیه یک حمله هکر اتفاق می افتد، دیگر نمی…