در این مقاله قصد داریم همه چیز را درباره SOCKS و پروکسی به شما بیاموزیم.
در شبکههای کامپیوتری، یک پراکسی (Proxy) یا سرور پروکسی (Proxy Server) یک کامپیوتر است که مابین شما و سرور اصلی مینشیند. این مجموعه مانند گذرگاهی مابین یک شبکه محلی (Local Network) و یک شبکه با مقیاس بزرگ مانند اینترنت عمل میکند.
یک سرور پراکسی (Proxy Server) به وسیله رهگیری ارتباطات مابین فرستنده و گیرنده کار میکند. تمامی دیتاهای ورودی از طریق یک درگاه (Port) وارد شده و به بقیه شبکه به وسیله یک درگاه دیگر (Port) فرستاده (Forward) میشود.
در کنار فرستادن ترافیک (Traffic Forwarding)، سرورهای پروکسی (Proxy Servers) به وسیله پنهان کردن آی پی آدرس (Ip address) از یک سرور، امنیت را نیز برای شما به ارمغان میآورد. آنها همچنین مکانیزمهای ذخیره سازی (Caching Mechanisms) که منابع درخواست شده را ذخیره میکنند را دارند تا بتوانند عملکرد خود را بهبود ببخشند. یک پراکسی سرور (Proxy Server) میتواند دیتا شما را رمزنگاری کرده تا به این روش در هنگام انتقال، آنها را غیر قابل خواندن (Unreadable) کرده و از دسترسی صفحات وب به اطلاعات و آی پی آدرس شما جلوگیری به عمل آورد.
هم اکنون که ما یک اطلاعات عمومی نسبت به پروکسی و نحوه عملکر آنها داریم، میتوانیم بر روی یک نوع خاص از پراکسی (Proxy) یعنی همان ساکس (SOCKS) و ویژگیهای آن تمرکز کنیم.
ساکس (SOCKS)، که مخفف سوکت امن (Socket Secure) است، یک پروتکل شبکه (Network protocol) است که ارتباط با سرورها را از طریق یک دیوار آتش (Firewall) به وسیله ترافیک شبکه روتین به سرور واقعی، بر روی قسمت مرتبط با مشترک، تسهیل میکند. ساکس (SOCKS) طراحی شده است تا هر نوع از ترافیک تولید شده به وسیله هر نوع از پروتکل (Protocol) یا برنامه (Program) را برقرار و متصل نماید.
یک ساکس پراکسی سرور (SOCKS Proxy Server) یک پروتکل کنترل انتقال (TCP) به یک سرور دیگر در پشت فایروال (Firewall) بر روی قسمت مرتبط به مشترک ایجاد میکند و سپس بستههای شبکه را مابین مشترک و سرور اصلی جابجا مینماید.
ساکس پروکسی سرور (SOCKS Proxy Server) ترافیک شبکه مابین مشترک و سرور را به هیچ عنوان بررسی نکرده و اغلب به این خاطر استفاده میشود که مشترکان توسط فایروال محافظت شده و اجازه افشا اطلاعات آنها بر پایه ارتباط TCP در خارج از سرور داده نمیشود مگر آنکه این دسترسی از طریق ساکس پراکسی سرور (SOCKS Proxy Server) ایجاد گردد. بنابراین این نوع از پروکسی بر پایه TCP و پروتکل دیتاگرام کاربر یا همان UDP و مجافظت شده به وسیله فایروال است.
ساکس (SOCKS) یک پروتکل لایه پنجم است و درباره هیچ چیزی در زیر این لایه در اتصال سیستمهای باز (Open Systems Interconnection) یا همان OSI اهمیتی قائل نمیشود و بدین معنا است که شما نمیتوانید از آن برای ایجاد تونل برای دسترسی به پروتکلهای زیر لایه پنجم استفاده نمایید. این مسئله شامل مواردی چون پینگ (Ping)، پروتکل تفکیک آدرس (Address Resolution Protocol) یا همان ARP و غیره میشود.
از یک نگاه امنیتی این امر اجاز نمیدهد تا یک مهاجم یک اسکن را با استفاده از ابزاری چون انمپ (Nmap) به خاطر قرار داشتن اتصال در لایه پنجم انجام دهد.
تا زمانی که ساکس (SOCKS) در لایه پنجم، مابین اس اس ال (SSL) که لایه هفتم و TCP/UDP که لایه چهارم میباشند، قرار دارد، میتواند چندین درخواست مختلف را بر عهده بگیرد. این درخواستها شامل HTTP, HTTPS, POP3, SMTP و FTP میباشد. به عنوان یک نتیجه ساکس (SOCKS) میتواند برای ایمیل (email)، جستجو اینترنتی (web browsing)، اشتراک گذاری پایاپای (peer-to-peer sharing)، انتقال فایل (file transfers) و موارد بسیار دیگر مورد استفاده قرار بگیرد.
دیگر پروکسیها (Proxies) برای پروتکلهای (Protocols) مخصوص در لایه لایه هفتم ساخته شدهاند، مانند یک پراکسی اچ تی تی پی (HTTP Proxy) که به عنوان یک دریافت کننده و فرستنده ترافیک از HTTP یا HTTPS مابین مشترک و سرور استفاده شده و به طور معمول از آنها به عنوان پراکسی کاربردی (application proxies) یاد میشود.
شما با خرید ChitaVPN میتوانید از این پروتکل امن جهت اتصال به فضای اینترنت بهره ببرید.
در واقع تنها همین دو نوع از ساکس (SOCKS) وجود دارد یعنی SOCKs5 و SOCKS4. تفاوتهای اصلی مابین این دو به این شکل است:
نوع چهارم ساکس از احراز هویت (Authentication) پشتیبانی نمیکند در حالی که نوع پنجم از انواع روشهای احراز هویت (Authentication Methods) پشتیبانی میکند و
نوع چهارم از پراکسیهای UDP نیز پشتیبانی نمیکند در حالیکه این موضوع توسط نوع پنجم پشتیبانی میشود.
در آخر میتوان گفت که ساکس نیز به نوعی جزئی از خانواده VPNها است که میتواند یک ارتباط بسیار امن و با سرعت بالا را برای کاربران با خود به همراه آورد.
تعریف فیشینگ فیشینگ یک اقدام مجرمان اینترنتی یا کلاهبرداران برای سرقت اطلاعات حساس افراد (اطلاعات…
امروزه اینترنت تقریباً بخشی از زندگی هر کس است، تهدیدهای امنیتی آنلاین بیش از هر…
در جهانی که حملات سایبری و نقض داده ها در حال افزایش است، پیروی از…
ویروس کامپیوتری چیست؟ آیا VPN از شما در برابر ویروس ها محافظت می کند؟ حملات…
با افزایش حملات بدافزار طی 10 سال گذشته، و تعداد کل بدافزارها در حال حاضر…
با تعداد کل کاربران اینترنت نزدیک به 4 میلیارد نفر، جهان بیش از هر…